Kom och åk skridskor med oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örnsköldsviks Konståkningsklubb

Om klubben

Historik
Konståkningen startades i Övik på 50-talet. Initiativtagaren var André Norberg som var med i arrangemanget av en ishockeylandskamp där man förgyllde pauserna med lite show av några konståkare från Stockholm. André blev såld på sporten. Han började med att ta hit en tränare från Stockholm periodvis och resten är, som man brukar säga, historia. 
Konståkningen startade först som sektion inom ÖSK. 1970 blev ÖKK en självständig förening. En legendar och eldsjäl i klubben är André Norbergs dotter Kate Tjällman, som varit och är klubbens pådrivare. Föreningen har idag närmare 200 aktiva åkare och är den idrottsklubb i Öviks som engagerar mest flickor. Föreningen önskar och arbetar nu också på att få fler killar som åker konståkning.

Föreningen

Vi är en förening som växer och vill göra det möjligt för ännu fler att testa på konståkning. Inom vår förening ska det finnas möjlighet att åka konståkning oavsett om ambitionen är att träffa kompisar ibland på isen eller att satsa på att nå toppelit.
  


 
 
Anmäl dig till skridsko & konståkningsskolan!
Stötta oss Genom köp du gör online!
Våra sponsorer
Följ ÖKK på Instagram!
Gilla ÖKK på Facebook!